Трасето бе ужасно, призна Даниел Дуков Българин успя да завърши изключително трудния етап

...
Трасето бе ужасно, призна Даниел Дуков Българин успя да завърши изключително трудния етап
Коментари Харесай

Българин завърши етап от “Тур дьо Франс”

Трасето бе ужасно, призна Даниел Дуков
Българин съумя да приключи извънредно сложния стадий от обиколката на Франция във Франция. Това е най-масовото съревнование по колоездене за фенове, а домакини са разнообразни страни. България също ще одобри стадий - на 29 и 30 юли във Велинград, а трасето с два спортни маршрута (57 и 102 км) е към града.

Българският представител във Франция бе известният в спортните ни среди Даниел Дуков, който е уредник на нашия стадий. Той бе измежду повече от 16 000 участници, които трябваше да изминат 157 км от Анемас до Морзин Ле Порт дю Солей. Маршутът в Савойските Алпи бе с доста начупен профил и 5 височини надлежно от трета, първа, първа, първа и за край една от екстра категория.

Победител стана представителят на домакините Артюс Жаладо, който постоянно взе участие в съревнование от националния календар и купата на Франция. В началото на месеца той завоюва една от районните обиколки. В стадия караха и френски национали по биатлон.

“Завърших измежду първите 10 000, само че бях и измежду участниците с най-слаба подготовка. Трасето бе извънредно, най-малко 11 километра трябваше да караме на 8% надолнище. Финалът бе на нанагорнище, а по-късно спускането не бе част от надпреварата, а единствено за наслаждение. На мен ми се наложи да слизам от велосипеда,

да го блъскам, да са почивам. Но аз просто желаех да опитвам силите си и съм удовлетворен, тъй като бе ужасно развлечение и прекарване. По същия маршрут в събота ще карат участниците в обиколката на Франция, а това е най-тежкият стадий. Важното е, че събрах ценен опит за българския етап

Научихме доста за организацията, което ще ни е от изгода ”, показа Даниел Дуков. Той се снима и записа малко видео с една от емблемите на “Тур дьо Франс ” - дявола Диди, който тича около колоезачите по време на стадиите. Участниците в българския стадий ще имат опцията да си създадат фотография с Диди, както и да посетят музея на обиколката на Франция.

Победителите в стадия край Велинград ще получат право на гратис присъединяване в заключителното съревнование във Франция следващата година, което ще се състои по маршрута на един от истинските стадии. Участниците ще се борят за обичайните фланелки - жълта (победител), зелена (спринтьор), бяла на червени точки (катерач) и бяла (най-добър млад).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР